Tips

Om gevulde eieren te maken kan je best deze gevulde eieren tips opvolgen. Ten eerste moet je de juiste ei soort uitkiezen. De eieren moeten zeker 8 minuten koken (hangt van de grote van het ei af) en daarna moet de schil netjes ontdaan worden zonder dat het ei beschadigd wordt. Daarom moet je eieren nemen die niet te vers zijn. Het beste zou zijn dat de eieren al zeker 10 dagen oud zijn. De rede hiervoor is dat verse eieren zich moeilijk laten schillen.
Het juiste materiaal gebruiken:

Voor je gevulde eieren begint te maken moet je enkele zaken zeker bij de hand hebben namelijk: een punaise of eierprikker om gemakkelijk de schaal te breken. Een kom om het eigeel in te doen en natuurlijk een lepel om het eigeel uit het eiwit te halen. En als laatste heb je een spuitzak met kartelspuit nodig.

Enkele basistips om het koken, schillen en snijden te vergemakkelijken:

  1. Neem eieren van de zelfde grootte.
  2. Laat het water koken voordat men de eieren erin legt.
  3. Giet een scheutje azijn in het kokend water om het schillen te vergemakkelijken.
  4. Laat de eieren minimum 8 minuten koken (grote eieren laat je best 10 minuten koken).
  5. Als de eieren gekookt zijn giet je het water af en hou je de eieren onder koud stromend water (de eieren laten schrikken). Hierdoor zal je de eieren makkelijker kunnen schillen.
  6. Prik de eieren aan de onderkant (dit is de kant waardat de luchtkamer is).
  7. Snij de eieren door in de lengte als je deze wilt vullen.