Gevulde eieren met zalm

Deze gevulde eieren met zalm worden gemaakt met zelf gemaakte mayonaise. Deze gevulde eieren zullen je beter smaken dan degene die je maakt met mayonaise van de winkel! Probeer dit lekkere recept nu zeker eens uit.
Ingrediƫnten gevulde eieren met zalm:

  • 2 eidooiers
  • 1 teentje knoflook
  • 120 mililiter plantaardige olie
  • zout en peper
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 12 eieren
  • 1 fijn gehakt sjalotje
  • 1 blikje zalm

Bereiding gevulde eieren met zalm:

  1. Als eerste gaan we onze eigen mayonaise maken door de 2 eidooiers in een kom optekloppen met een staafmixer. Voeg er voorzichtig de olie aan toe liefst lepel per lepel en dit terwijl je goed blijft mixen. Blijf olie toevoegen tot het mengsel dikker is dan normale mayonaise. Nu knijp je een teentje knoflook leeg en roer je dit onder het mengsel. Breng dit geheel op smaak met zout en peper. Nu mix je de rode wijnazijn erdoor ook lepel per lepel hierdoor zal je mayonaise wat losser worden. Nu hebben we zelf mayonaise gemaakt.
  2. Ondertussen leg je de 12 eieren in een pan met water en breng je deze aan de kook gedurende 10 minuten. Als ze hard gekookt zijn haal je ze van het vuur en laat je de eieren schrikken onder koud water. Hierna pel je deze en snij je ze in de lengte door en haal je het eigeel eruit en doe je dit in een aparte kom. Leg de halve eieren al op een schaal.
  3. Neem nu de kom met het eigeel in en voeg er 120 mililiter mayonaise een sjalot en het blikje zalm aan toe. Meng alles goed onder elkaar en kruid af met zout en peper.
  4. Hierna lepel je dit mengsel terug in de halve eieren en kan je deze gevulde eieren met zalm opdienen.