Gevulde eieren met kwark en bieslook

Gevulde eieren met kwark en bieslook is een echt typisch Nederlands gevulde eieren recept. Het is echt een heerlijk borrelhapje.

Ingrediƫnten:
Voor 2 personen:

  • 2 grote eieren
  • 1/4 ui gesnipperd
  • 4 fijngehakte sprietjes bieslook
  • 50gr magere kwark (magere platte kaas)
  • citroensap

Bereiding van gevulde eieren met kwark en bieslook:

  1. Kook de eieren gedurende ongeveer 10 minuten. Laat ze daarna schrikken in koud water en pel ze.
  2. Meng ondertussen de fijngesnipperde ui, bieslook en de magere kwark. Breng dit op smaak met wat citroensap en eventueel wat zout en peper.
  3. Snij de eieren doormidden en haal het eigeel eruit.
  4. Plet het eigeel en meng dit onder het kwark mengsel
  5. Vul de eieren met het kwark mengsel en versier met een klein sprietje bieslook.