Gevulde eieren met gekruid gehakt

Gevulde eieren met gekruid gehakt is een lekker gevulde eieren recept speciaal voor de vlees liefhebbers.

Ingrediƫnten:

  • 6 hard gekookte eieren
  • 250 gram gehakt
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel trassi
  • peper en zout
  • 1 theelepel djinten
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • 5 eetlepels selderij

Bereiding van gevulde eieren met gekruid gehakt:

  1. Schil de ui en knoflook en snipper beide zeer fijn.
  2. Kook de eieren tot ze hard gekookt zijn en laat ze daarna schrikken onder koud water. Pel de eieren en snij daarna de eieren overlangs doormidden en verwijder het eigeel. Leg dit wel even apart.
  3. Neem een pan met een beetje olie en fruit hier de ui en knoflook snippers en de trassi tot ze mooi goudbruin zijn.
  4. Voeg daarna het gehakt en de selderij erbij en laat dit bakken. Voeg er ook nog paprikapoeder en djinten aan toe. Laat alles mooi bakken tot het bruin en gaar is. Kruid nog afmet zout en peper.
  5. Schep er als laatste het eigeel nog door en meng alles goed.
  6. Vul nu de have eieren met het mengsel en leg de gevulde eieren met gekruid gehakt dan op een schaal om op te dienen.